Jeftine i učinkovite tablete za prostatitis

liječnik pacijentu propisuje lijekove za prostatitis

Kao terapija za prostatitis može se koristiti i liječenje lijekovima (pilule, čepići, injekcije) i nemedikamentozno liječenje (masaža, fizioterapija). U prodaji je najmanje 150 vrsta raznih lijekova koji, prema navodima proizvođača, pomažu u borbi protiv upale prostate. Oni pacijenti koji planiraju uspješno liječenje trebaju preliminarne konzultacije s urologom.

Prije uporabe bilo kojeg sastava, trebali biste saznati sve o njemu: što lijek sadrži, kakav je njegov farmakološki učinak, koje su indikacije i kontraindikacije. Također je korisno učiti iz iskustva onih koji su već bili podvrgnuti liječenju i dobiti povratne informacije od pacijenata koji se oporavljaju.

Koja je razlika između oblika oslobađanja lijeka

Kod upale prostate najveća je opasnost da patološka mikroflora nastavi svoj put kroz muški reproduktivni sustav. Bez odgovarajućeg liječenja, pacijent dobiva:

 • epididimitis;
 • balanopostitis;
 • uretritis;
 • cistitis;
 • pijelonefritis.

Bez testova je nemoguće utvrditi kakav je uzrok prostatitis. Liječenje se treba temeljiti na etiologiji bolesti, tek tada će biti učinkovito.

Glavni uzroci prostatitisa i metode liječenja:

 1. Stagnacija u tkivima prostate. Propisuju se lagani protuupalni lijekovi, upotreba antibiotika nije preporučljiva. Dobar učinak daju sredstva koja potiču rad krvnih i limfnih žila koje hrane prostatu.
 2. bakterijska infekcija. Ovo je najopasnija od svih mogućih varijanti bolesti. Potrebni su jaki antibiotici, inače će se upalni proces proširiti mokraćnim sustavom i pokriti uretru, mjehur i bubrege. Kako infekcija napreduje kroz reproduktivni sustav, patiti će testisi i tijelo penisa. U budućnosti će se pojaviti impotencija, akutni infektivni prostatitis i akutni pijelonefritis. Ambulantno pacijent koristi antibakterijske lijekove i imunomodulatore, dok u bolničkim uvjetima moćan tečaj imunostimulansa i ciljanih antibiotika protiv specifičnih patogena. Liječenje se odvija pod kontrolom testova.
 3. Virusna infekcija. Rijetko, zahtijeva podršku imunološkog sustava. Medicina ne može ponuditi nikakve posebne mjere, osim uzimanja nesteroidnih protuupalnih lijekova.
 4. Maligni i benigni tumori, hiperplazija prostate. U tom slučaju, osim lijekova, može biti potrebna pomoć kirurga. Nakon što se eliminira difuzni ili nodularni patološki proces, stanje prostate se normalizira.

Prema obliku oslobađanja razlikuju se sljedeće vrste lijekova za prostatitis:

 1. Injekcije. Koriste se u bolnici, u teškim slučajevima pomažu u brzom zaustavljanju upalnog procesa u tkivima prostate.
 2. Instilacije. Ovaj izraz se odnosi na uvođenje lijeka u prostatu kroz lumen uretre. Ovaj postupak obično izvodi urolog. Oko 5 ml lijeka se ubrizgava po volumenu.
 3. Svijeće. Najčešća metoda liječenja kod kuće, vrlo prikladan i popularan oblik oslobađanja. U svijećama se proizvode sve vrste lijekova za prostatitis: lijekovi protiv bolova, antiseptički, vazodilatacijski, antibakterijski, imunostimulirajući i drugi. Tijek primjene čepića trebao bi biti od 5 do 21 dan, nakon završetka terapije pacijent mora proći kontrolni test urina.
 4. Tablete. U nekim je slučajevima preporučljivo koristiti oralne lijekove koji imaju sustavni učinak. Ovaj oblik oslobađanja ima bezuvjetne prednosti: s prostatitisom na pozadini genitourinarne infekcije, nekoliko žarišta patološkog procesa može se uništiti istovremeno.
 5. Mikroklistari. Klasični tretman. Sastoji se od utjecaja na prostatu kroz stijenku rektuma. Ovo je vrlo sigurna i prikladna metoda, čiji je jedini nedostatak preliminarno pražnjenje crijeva. Terapeutski klistir razlikuju se od uobičajenog sastava i niske doze.
 6. Masti. Relativno se rijetko koriste u liječenju prostatitisa zbog nezgodne primjene na međicu.

Istodobno, možete koristiti različite oblike oslobađanja lijeka, na primjer, tablete i čepiće. Odabir strategije liječenja treba voditi prema preporukama liječnika.

Pažnja! Kontrolne testove treba provesti najkasnije 2 tjedna nakon završetka posljednje primjene lijeka. Oni pacijenti koji se liječe bez sustava imaju visok rizik od kroničnog prostatitisa i impotencije.

Najpopularniji i najjeftiniji lijekovi

Cijene za različite skupine lijekova značajno se razlikuju, također je važno uzeti u obzir mjesto gdje se lijek kupuje. U velikim ljekarničkim lancima i online ljekarnama uvijek je jeftinije nego u malim i malo poznatim ljekarnama.

Činjenica! Liječnik ne propisuje određeni naziv lijeka, on ukazuje na aktivnu tvar. Liječnički recept dešifrira ljekarnik. Za ovog stručnjaka je isplativo prodati skupi lijek, pa se pacijent treba raspitati o jeftinim analozima.

Zasebno, vrijedno je istaknuti takvu klasu lijekova za prostatitis kao alfa blokatori. Lijekovi utječu na hormonalne procese koji se javljaju u muškom reproduktivnom sustavu i pomažu u uklanjanju preduvjeta za upalu i oticanje prostate. S obzirom na to da lijekovi ometaju kemijske reakcije u koje sudjeluje testosteron, prije uporabe potrebno je pregledati se kod androloga.

Pažnja! Postoji niz proizvoda koji smanjuju učinkovitost alfa blokatora.

Dijeta je obvezni dio liječenja, inače će rezultat biti razočaravajući.

Što ljudi kažu?

muškarac je zadovoljan liječenjem prostatitisa lijekovima

Oni pacijenti koji su podvrgnuti terapiji pod kontrolom analiza i redovito konzultirani sa svojim liječnikom smatraju da jeftini lijekovi za prostatitis nisu ništa manje učinkoviti od njihovih skupih kolega.

Muškarac, 39 godina

Prijatelji su savjetovali poznati sastav za prostatitis. Jako su ga hvalili, govorili su da daje divan efekt, ali mi nekako nije pomogao. Rezultata uopće nema. Možda je vrijeme da odem kod normalnog urologa? Prestanite razgovarati s prijateljima.